Een geleidelijk en discreet afscheid

Ieder mens is uniek. Ieder mens gaat op zijn eigen manier om met rouw. Steeds meer mensen worden tegenwoordig gecremeerd na hun overlijden. Op een bepaald moment is er dan de vraag wat er gedaan zal worden met de as. De as wordt dan dikwijls verstrooid of in een urn bijgezet. Veel nabestaanden ervaren het verstrooien van de as, als een abrupt afscheid. Een afscheid dat ineens pijnlijk definitief wordt. Het nadeel van verstrooien is dat nabestaanden geen eigen plek meer hebben om steun te zoeken, hun gevoelens te uiten.

Wanneer de as in een urn in een columbarium wordt geplaatst, wordt de familie in de toekomst toch weer voor de keuze gesteld wat te doen met de as, na afloop van de plaatsingsperiode in een columbarium. Ook als u ervoor kiest om de as in een urn te bewaren op een plek naar keuze, staat u na verloop van tijd opnieuw voor de vraag: wat doet u met de as?

Met de waterurn wordt u een heel persoonlijke oplossing geboden. Een urn die in elke natuurlijke omgeving geplaatst kan worden. Een urn die als kunstig symbool een wereld aan herinneringen in zich heeft. U krijgt op deze wijze een eigen plek om steun bij te zoeken en dat in uw eigen tuin. Een urn die een geleidelijk afscheid mogelijk maakt, een natuurlijk afscheid…

De waterurn is een bronzen bol op een buis van circa anderhalve meter lengte. De bol kan in uw eigen tuin geplaatst worden en biedt voldoende ruimte voor de as van minstens één overledene. Een tweede bijzetting is, ook na jaren, mogelijk. Middels een doseersysteem zorgt regenwater dat de as heel geleidelijk aan de aarde wordt toevertrouwd. Via de buis zakt de as langzaam in de grond, waar het wordt afgegeven aan de aarde. Eenmaal ingesteld beslaat dit proces een periode tot ongeveer tien jaar. Ongeveer, omdat de hoeveelheid regenval in een jaar van invloed is op de snelheid van afgifte aan de aarde.

​Door de waterurn kunt u, op uw tijd, op een persoonlijke manier omgaan met uw herinneringen. Een natuurlijk afscheid…

Plaatsing en werking van de waterurn

De waterurn is te plaatsen in uw eigen tuin, bij een crematorium op op een graf op de begraafplaats.De medewerkers van Steenhouwerij Jongerius dragen zorg voor een zorgvuldige plaatsing. De waterurn is verkrijgbaar vanaf Euro 1995,- incl BTW. Download hier de folder van de waterurn. De waterurn is vanaf heden te bekijken in onze showroom.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

waterurn_brons